Ciasto francuskie z kurczakiem i brokułami
mały brokuł ugotowany w osolonej wodzie
opakowanie ciasta francuskiego
podwójny filet z kurczaka
6 łyżek startej mozzarelli
jajko (opcjonalnie)
sól, pieprz, oregano
olej
Brokuł dzielimy na małe kawałki.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano, smażymy na odrobinie oleju do momentu wyparowania wody.
Ciasto rozkładamy, nacinamy dłuższe boki. Środek zostawiamy w całości i układamy na nim brokuł, ser i kurczaka, lekko przyciskając dłonią. Wyciętymi paskami naprzemiennie przykrywamy farsz, sklejamy końce. Wierzch można posmarować roztrzepanym jajkiem, ale ja tego raczej nie robię.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 st.
Źródło: http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/01/ciasto-francuskie-z-kurczakiem-i.html