Kasza jaglana po meksykańsku

3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej
cebula
2 pomidory
1 papryka
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
łyżka sosu sojowego
połowa piersi z kurczaka (może być bez!)
2 szklanki soku pomidorowego
sól, pieprz, chilli, oregano, kurkuma
przyprawa meksykańska
oliwa

Fasolę i kukurydzę odsączamy, warto też je opłukać.
Na patelni podsmażamy do zeszklenia posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i podsmażamy aż papryka zmięknie.
Dodajemy sok pomidorowy i pokrojone pomidory oraz przyprawy i sos sojowy.
Zagotowujemy sos.
Wsypujemy kaszę jaglaną, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Jeśli sok się wygotuje, trzeba go dolać trochę więcej.
W międzyczasie kroimy na kawałki pierś z kurczaka, podsmażamy ją na osobnej patelni.
Gdy kasza będzie miękka, łączymy zawartość obydwóch patelni oraz dodajemy kukurydzę i fasolę. Mieszamy, doprawiamy, jemy.

Źródło: http://kaszomania.blogspot.com/2014/10/kasza-jaglana-po-meksykansku.html