Mięso mielone po bułgarsku

1/2 kg mięsa mielonego
cebula
papryka
4 ząbki czosnku
puszka pomidorów
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, czubrica
opakowanie fety (200 g)
mozzarella w wiórkach lub starty żółty ser
4 jajka
natka pietruszki lub oregano

Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę i czosnek. Po chwili dodajemy przyprawy. Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy około 15-20 minut.
Dodajemy przecier, mieszamy, dodajemy pomidory. Smażymy do momentu, gdy odparuje nadmiar soku z pomidorów.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, kruszymy fetę, wlewamy wcześniej rozmącone jajka, posypujemy serem, dodajemy natkę lub oregano. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut.

Źródło: https://smaker.pl/przepis-mieso-mielone-po-bulgarsku,38160,lumiuz.html