Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą

250g kolorowego makaronu świderki, ugotowanego al dente
200g czerwonej fasoli z puszki
150g kukurydzy konserwowej
250g upieczonej w przyprawach piersi z kurczaka
1 mała czerwona papryka
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
pieprz kolorowy w młynku, sól ziołowa

Fasolę i kukurydzę osączamy i przepłukujemy. Kurczaka i paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy z makaronem i przygotowujemy sos, miksując czosnek z majonezem i jogurtem.
Sos dodajemy do sałatki, całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, schładzamy.

Źródło: http://zesmakiemizpasja.blogspot.com/2013/11/saatka-makaronowa-po-meksykansku.html