Szybki bigos z pieczarkami

60 dkg kapusty kiszonej
2 cebule
4 cienkie parówki
po jednej żółtej i czerwonej papryce
15 dkg pieczarek
2 pomidory
szczypta słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Kapustę odciskamy. Jeśli włókna są długie, można je pokroić. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy 50 minut, w razie potrzeby uzupełniając wodę.
Parówki kroimy w plasterki, dodajemy z majerankiem do kapusty.
Siekamy i solimy cebulę.
Siekamy pieczarki, kroimy paprykę w cienkie paski.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Szklimy cebulę, dodajemy pieczarki, dusimy 10 minut. Następnie dodajemy paprykę, całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Zawartość patelni dodajemy do ugotowanej kapusty.
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, dodajemy do bigosu. W razie potrzeby doprawiamy. Dusimy około 15 minut.

Źródło nieznane