Karkówka z cebulą i pieczarkami

1 kg karkówki
3 duże cebule
30 dkg pieczarek
po 6 łyżek keczupu pikantnego i łagodnego

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni, przygotowujemy płaskie naczynie żaroodporne.
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości 1 cm. Lekko rozklepujemy.
W miseczce mieszamy keczup pikantny z łagodnym, mieszanką smarujemy plastry karkówki, które następnie układamy w naczyniu.
Mięso wstawiamy do piekarnika, pieczemy po 30 minut z dwóch stron.
W tym czasie kroimy cebulę w półplasterki, a pieczarki w plasterki lub ćwiartki. Układamy na podpieczonym mięsie, pieczemy 10 minut. Po tym czasie mieszamy i kontynuujemy pieczenie aż mięso będzie miękkie (około 30-40 minut).

Źródło: https://smaker.pl/przepis-karkowka-z-cebula-i-pieczarkami,125047,gotujpysznie.html