Kasza zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami

200 g kaszy gryczanej
papryka zielona pokrojona w kostkę
500 g mięsa mielonego z indyka
150 g pieczarek pokrojonych w półplasterki
3 łyżki przecieru pomidorowego
kilka posiekanych gałązek świeżego tymianku
duża cebula pokrojona w kostkę
sól, pieprz
100 g tartego żółtego sera
olej

W osolonej wodzie gotujemy kaszę gryczaną.
Cebulę szklimy na oleju, następnie dodajemy i podsmażamy mięso.
Przecier rozcieńczamy taką samą porcją wody i dodajemy do mięsa.
Do zawartości patelni dokładamy pieczarki, paprykę i tymianek.
Po chwili dodajemy kaszę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Źródło: http://zesmakiemizpasja.blogspot.com/2014/06/kasza-zapiekana-z-miesem-mielonym-i.html